Trifoi salbatic

Natura ne surprinde frumos,trifoiul salbatic a aparut in gradina in mod spontan. Daca voi reusii sa ii opresc samanta voi face o sola saritoare pentru rotatia culturilor de plante legumicole. Sper sa reusesc.

Ce este o sola saritoare? 

Este o parcela separata in care vei cultiva legume dupa un timp anume(4-5 ani) in functie de cate parcele folosesti pentru o rotatie corespunzatoare. Daca ai o gradina micuta cel mai bine ar fi sa folosesti 5 parcele stiut fiind faptul ca o cultura legumicola trebuie sa revina pe aceiasi parcela dupa 4 ani.

In viitorul apropiat voi face un articol in acest sens, ca sa sti cum se face o rotatie corecta a speciilor de plante legumicole pe spatii restranse. Mai concret vei afla ce  specii de plante este necesar sa cultivi pentru a evita monocultura si instalarea bolilor specifice s.a.m.d.

trifoi salbatic in gradina

Trifoiul este o planta perena extrem de benefica, pentru ca poate fi folosit sub forma de nutret(hrana) pentru animale.

Dar mai mult decat atat, sistemul radicular al plantei patrunde in straturile profunde ale solului, afaneaza si aeriseste solul prin galeriile creeate de radacina, confera posibilitatea suplimentarii solului cu apa provenita din caderea ploilor si multe altele. O eventuala cultura legumicola infiintata pe fosta parcela cu aceasta planta, iti va aduce sporuri de productie substantiale. 

Daca esti interesat sa faci o rotatie a culturilor tale lasa-mi un comentariu mai jos si nu uita sa te abonezi la feedul de site,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonează-te la acest site