Cum să îţi faci o micro gradină

Ce este o micro grădină? 

O gradină cu de toate, cu tot ce înseamnă legume, fructe, flori, pomi fructiferi, o grădină frumos organizată, înzestrată cu tot ce este necesar pentru a supraviețuii. Un loc în care să merite munca și investițiile, pe termeni mediu și lung.  

Probabil vrei să faci o afacere să investeşti în acest domeniu, să scapi de grija locului de muncă sau vrei sa faci aceasta micro gradina din pasiune. Se poate, cu o abordare serioasă și multă trudă vei obține rezultate notabile. 

Orice iniţiativă de acest gen presupune un plan bine pus la punct. Înainte de a începe este bine sa te documentezi. 

Primul pas; o micro gradină nu arată ca orice grădină. Suprafata diferă de la un caz la altul, prin comparatie cu o gradina mica de familie, micro gradina trebuie sa fie de minimum 5 ha. 

O suprafață mai mică poate fi considerată, gradina din fața sau spatele casei, ușor de înființat și controlat.


Pasul 2; ești dispus să-ți asumi anumite riscuri? 

Te avertizez că lucrezi cu plantele, natura este imprevizibilă și poți a ramai fără investiții într-o clipa. 

Nu spun aceste lucruri pentru a te descuraja. Intențiile mele nu au nici o legătură cu aceste aspecte. Totuși este necesar sa ți-le amintesc din când în când, nu ne jucăm cu banii. Nu avem bani de aruncat pe fereastră. 

Câteva recomăndări:
  1. o suprafata de teren plană cu posibilități de udare;
  2. sol fertil cu un pH neutru(8,5) hrănitor cu o structură humoasă(pământ negru) și afânată(permeabilă), să dreneze bine apa;
  3. să fie amplasat lângă o sursă de apă ideal ar fi lângă un râu sau o baltă. 
  4. posibilităţi de adaptare la reţeaua electrică. 
  5. posibilităţi de adaptare a căilor de acces la arterele de trafic rutier.
  6. posibilităţi de cumpărare sau arendare a terenului dacă nu eşti proprietar.
  7. posibilitati de amplasare a parcului de utilaje, umbrare sau spaţii de depozitare;
  8. spaţiu  de depozitarea a gunouiului de grajd.
Sugestii; construieste perdele de protecţie  formate din arbusti sau pomi fructiferi din 500 în 500 de metri, peste un timp, te vei trezii şi cu livadă.  La rândul ei, va genera profituri substanţiale. 

Creşterea animalelor este un lucru extrem de benefic. Ia gândeşte-o. Vaci, porci, iepuri, păsări. Toate îţi vor aduce beneficii. Carne, oua, lapte, toate în stare proaspătă. Cred că merită efortul. Tu ce spui? 

O gradină face minuni dacă şti cum să te organizezi. Nu uita de sistemul de udare al grădinii. Este poate cel mai important lucru la care trebuie să reflectezi. Folosește sisteme de udare performante cum ar fi spre exemplu tamburul prevăzut cu aripi de ploaie, sisteme de udare prin aspersie , la picatură s.a.m.d. 

Fă-ţi stocurile de îngrăşăminte organice înca de la început. Vei avea nevoie să suplimentezi sau să îmbunătăţeşti structura solulu an de an. 


Construiește spații protejate cum ar fi: sere, solarii și răsadnițe. În aceste spatii vei produce material săditor, crede-mă vei avea nevoie de sute de mii de plante. Aşadar reflectează şi la acest aspect.

Micro grădina trebuie să producă legume constant. Vei avea un flux continuu de marfă. Atât în timpul iernii cât şi pe parcursul anului în curs. 

Constuieste depozite şi silozuri de stocare a legumelor. Aceste legume le vei vinde în timpul iernii. Tot ce trebuie să faci este să poţi asigura păstrarea şi conservarea legumelor la o temperatură constantă. 

Foloseşte propriile tale mijloace de transport. Vei avea nevoie să distribui legumele către viitorii clienți.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonează-te la acest site